31
juli
2019

Landbouwdag

Woensdag 31 juli is het weer zover. De landbouwdag. Een dag voor jong en oud. Voor elk wat wils.

Eerst is daar de bekende fietsroute langs verschillende bedrijven die hun deuren open zetten om de gasten te ontvangen. De verschillende sectoren willen graag laten zien waar ze mee bezig zijn. Er is van alles te beleven onderweg. Bij de start, op het Vrijthof, kunt u een fietsroute boekje kopen met de bonnen voor de koffiestop.  De route is deze keer aan de oost kant van Ommen, Arriën en Ommerkanaal.

U kunt de route kopen vanaf 9 uur ’s morgens tot half 12.

 

Als de fietsroute van start gaat is men bij het Vrijthof al druk doende om  alles in gereedheid te brengen voor de kalver en koeien keuring. De dieren worden ’s morgens allemaal netjes gewassen en gepoetst. Iets wat de weken voor de keuring thuis ook al elke keer gebeurd is. De dieren zijn er al aan gewend.

De keuring gebeurt in verschillende rubrieken, bij de kalfjes zelfs hele jonge deelnemers/sters.

Wie heeft de mooiste koe, wie kan het dier het beste voorbrengen en zo zijn er veel zaken van belang om in de prijzen te vallen.

Aanvang keuring 11.00 uur.

 

Rondom de hervormde kerk is er op 31 juli een boerenmarkt. Bedrijven die graag iets willen laten zien van hun producten en eventueel ook willen verkopen. Ook zijn er oude ambachten te zien.

Dit jaar is er ook een nieuwe activiteit, speciaal voor de kinderen. Bonte Nili, bekend in de knutselwereld, komt naar Ommen en staat ergens bij de kerk. Tegen een kleine vergoeding kunnen de kinderen mee doen aan een leuke creatieve activiteit in het teken van de boerderij.

Iets wat je niet wilt missen.

 

Ook op het marktplein zijn er weer allerlei activiteiten, zoals het knuffelen van allerlei kleinvee, Je kunt een ritje maken op een paard of met de huifkar mee. Ook kun je testen hoeveel uithoudingsvermogen je hebt door mee te doen aan skelterslep. Er zijn ook schmink dames om de kinderen mooi te versieren.

Een muziekband zorgt voor wat vertier. De activiteiten hier zijn allemaal gratis maar we hopen dat veel mensen een kleine bijdrage willen geven voor het goede doel, namelijk 2 dagen genieten op de boerderij voor mensen met een beperking door ons georganiseerd.

Volgende evenement: Ommer Hanzefestival

Deel dit bericht:

Sponsoren