8
juli
2019

Opening seizoen 2019

Op de maandag voorafgaande aan de Jaarmarkt gaan we de Ommer Bissingh officieel openen. Dat doen we al jaren op dezelfde manier, namelijk door het luiden van de Bissinghbel door de burgemeester van de gemeente Ommen en de voorzitter van de Ommer Bissingh. Details veranderen wel. Ook nu we het 40e jaar van de Stichting Ommer Bissingh Evenementen inluiden. We hebben namelijk alle oud-voorzitters van “de Bissingh” uitgenodigd. Zij zullen de Bissinghbel luiden.

Vanaf 19.00 zal er muziek door de boxen klinken. Doen vrijwilligers er alles aan om de bewoners van onder andere de Oldenhagen, Nijenhagen en Vlierhuis op de Markt te krijgen. Een waanzinnige operatie die op veel waardering kan rekenen. Niet in het minst door de bewoners van de genoemde huizen.

Willeke Alberti en band.
De Ommer Bissingh die pretendeert de hele zomer voor-elk-wat-wils te organiseren, komt in dit jubeljaar met een seniorenbal. Om 20.07 uur gaan we luisteren naar de toespraken van Dick Dunnwind (voorzitter Bissingh) en Hans Vroomen (burgemeester). Na het luiden van de Bissinghbel zal niemand minder dan Willeke Alberti samen met haar band een optreden verzorgen. Speciale gast is Mart Hoogkamer, een éénentwintig jarige zanger wiens stembereik de vergelijking met Willie Alberti met gemak kan doorstaan. Het optreden duurt bijna anderhalf uur en staat vrijwel gelijk aan het programma wat ze ook op dit moment in de theaters brengt.

Slagwerkensemble SDG Ommen
Als de weergoden een beetje mee willen werken gaan we vanaf 19.15 uur luisteren en kijken naar het veelzijdige slagwerkensemble van  muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen. Dit gezelschap telt 28 slagwerkers en staat sinds 2018 onder leiding van Simon Haakmeester. De slagwerkers uit Ommen zijn op 13 april jl. in Barneveld Open Nederlands Slagwerk Kampioen geworden. Voor de opening van de Ommer Bissingh verzorgt het slagwerkensemble van SDG een optreden waarbij diverse muziekstijlen aan bod komen. Met onder andere percussie, pop en blues is het optreden van SDG een echte aanrader voor iedere muziekliefhebber. Bij slecht weer kan dit optreden komen te vervallen.

Al met al een avond om alvast in de agenda te reserveren.


 

Volgende evenement: Jaarmarkt Ommer Bissingh

Deel dit bericht:

Sponsoren